Vivat poesia!

Dion, oraș antic, situat la poalele Olimpului, oglindește respectul pe care grecii îl aveau pentru zeii lor. Explorarea sitului arheologic este aidoma unei călătorii fascinante prin istorie, cu vestigii bine păstrate ale teatrului antic, templelor și băilor publice. Muzeul Arheologic suplimentează această incursiune în trecut cu artefacte admirabile, care ilustrează viața cotidiană și religioasă a vechilor locuitori.

Leptokarya, pe de altă parte, este o stațiune litorală modernă, situată pe malul Mării Egee (unde muntele se întâlnește cu marea).

La turnir, sub straja lui Zeus, s-a citit poezie de cel mai înalt nivel. Încă în brațele muzelor, Grecia a știut să asculte.

Cele opt minute, acordate fiecărui competitor, s-au dus în eter cu vibrația unor metafore făurite pe îndelete, care au surprins dubla emoție, aceea a trăirii momentului și a luptei cu sine. Cuvintele au prins aripi, iar textul a fost o invitație la introspecție pentru public.

S-a simțit, fără îndoială, măreția poeziei, într-un cadru demn de zeii antici.

Echipa Filialei Craiova, în urma întrecerii, a câștigat trofeul.

Astfel, Grecia a fost martoră la o simfonie de emoții, o celebrare a liricii actuale, pe al cărei tărâm inteligența artificială încă nu-și face de cap.

Participarea și triumful la acest turnir rămân o amintire prețioasă, o dovadă a spiritului creativ care transcende timpul și spațiul. Cu acest prilej – felicitări organizatorilor! -, ne-am reamintit de frumusețea și profunzimea literaturii.

Vivat poesia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *