Cluj – Napoca. Prima zi, 2

Am ieșit în oraș, pe partea dreaptă, ajungând la piața cu meșteșugari populari, de lângă statuia lui Avram Iancu. Mi-a atras atenția un covoraș țesut în culori vii, reprezentând un cocoș. Am mai remarcat un ceas mare, vegetal, despre al cărui preț am și întrebat pe vânzător: 300 de lei.

Încă aveam probleme cu nasul: eram înfundat și din cauza aceasta, obosit, însă îmi propusesem să-mi înving starea prin a da o raită prin oraș.

Am mers la Casa noastră, un restaurant cu terasă, unde am căutat să-mi comand ceva tradițional. Terasa era atât de populată, încât înșiși chelnerii se dădeau mai mari decât erau: abia le ajungeai cu prăjina la nas. Am observat o scară de aluminiu, care, dacă nu ar fi fost strânsă (era retractilă), mi-ar fi servit pentru a mă urca la nivelul lor (temporar). L-am agățat pe unul de șorțul alb (la figurat, deși întinsesem mâna să-l prind de haină, pentru a mă vedea și a-mi lua comanda) și i-am cerut să-mi aducă de pe meniu ceva (ce se vede în fotografii).

Cluj – Napoca. prima zi

Soare…

Am dat ocol casei unde trebuia să fiu cazat, de două ori, fiindcă este poziționată central și nu o vedeam, decât după ce treceam de ea.

Casa este a doua cea mai veche din Cluj – Napoca: a fost ridicată în anul 1568. Poarta de la intrare, masivă și din lemn, are o vechime de peste două secole.

După ce am format codul primit de la patron pe whatsapp, m-am instalat în casă: extrem de modernă (patru stele), împărțită în două, la mansardă, o parte superioară, alta, în jos, unde erau paturile – coboram pe o scară.

(Va urma)