În drum spre aeroport…

Am plecat spre aeroport, după meciul FCU Craiova – FC Petrolul…

Înspre Balș, înainte de a șofa pe Drumul expres, am nimerit într-o coloană care nu se mai termina. Mi-am dat seama că trebuie să fi fost suporterii ieșiți de la meci.

Am trecut prin Slatina, după multă vreme, din cauza închiderii drumului expres, pe alocuri. A traversa Slatina cu mașina este un chin: drumuri din preistorie și încâlceli de marcaje rutiere.

Am oprit, dinainte de Pitești, de a face spre autostrada A 1, la o benzinărie, unde mi-am îndeplinit rutina, de a bea cafea și de a mă înviora, cu apa caldă a băii bine întreținute.

Pe terasă, în timp ce turnam laptele în paharul de cafea, am observat autocarul celor de la FC Petrolul, parcând în spatele mașinii mele. Fotbaliștii, în număr destul de mare, au coborât și și-au luat sandviciuri, ape plate etc. În apropierea lor, mi-am adus aminte de felul meu de a juca fotbal (sport practicat vreme de zece ani) și mi-am imaginat că mi-ar fi fost la îndemână să-i fi blocat și să-i fi depășit, dacă mi-ar fi fost adversari. O, tempora! Cu astfel de gânduri, am dat nas în nas cu antrenorul lor, căruia i-am spus, în mod fals, că „Îmi pare rău că ați luat bătaie!” – însă mie îmi părea destul de bine. „Sunteți un antrenor foarte bun” – am adăugat – de data aceasta, cu sinceritate. Mi-a mulțumit și la această remarcă și la urarea de succes pe mai departe – fie pentru el, fie pentru echipă.

Fiindcă mai aveam până la sosirea avionului de care eram interesat, mi-am mai petrecut vreun sfert de oră în ambientul plăcut al benzinăriei. Ca în romanele lui Albert Camus sau ale tizului meu, Eugen Ionescu, îmi petreceam vremea singur, la o masă, în dreptul geamului, ca un om în vitrină…

„Am avut și ruptură de menisc” – am auzit pe un tânăr fotbalist, pe care l-am și recunoscut: atacantul Chițu de la FCU – purta și tricoul formației. Chițu dialoga, ieșind de la toaletă, cu alt tânăr, prieten de-al său, desigur. Dacă ar fi venit cu zece minute mai devreme, s-ar fi întâlnit cu adversarii…

Nu mi-aș fi imaginat, când mă uitam la partidă, că mă voi intersecta cu protagoniștii din televizor, chiar pe traseu! A fost ca în prelungiri. Au ieșit din unde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *